"GREEN by Noah sælger interiør produkter, der er bæredygtige, og som er produceret i Europa.
"Vi  har samtidig et ønske om at øge vores kunders bevidsthed, inspirere dem og lede dem mod mere bæredygtige europæisk producerede produkter.
Vi stiller krav til vores produkter, producenter og transportører om bæredygtighed.
Bæredygtighed er essensen i alt, hvad vi foretager os i GREEN by Noah"

Bedste hilsner Marianne

GREEN by Noah ønsker at gøre en positiv forskel i måden at købe produkter inden for interiør og design. Vi har derfor skabt et univers af produkter, der tager bæredygtige hensyn til mennesker og miljø, gennem hele produktets rejse.

Ved du, hvor vigtigt det er at købe dine produkter et sted, hvor produkterne har en uvildig miljømæssig certificering - og ikke bare er et udtryk for, hvad den enkelte virksomhed selv synes er miljømæssigt og bæredygtigt godt?! Vi arbejder altid på at finde produkter til vores shop, der er certificerede eller lavet af bæredygtige materialer. Denne proces er en fortløbende proces, og der kommer derfor hele tiden nye certificerede produkter i vores produktportefølje. 

Vi arbejder med følgende certificeringer:

  • EARTHCOLORS® by Archroma
  • ETHICAL PACK
  • FSC®
  • GOTS
  • OEKO-TEX 
  • SVANEMÆRKE

Hvad står de forskellige certificeringer for?

EARTHCOLORS® by Archroma 

EarthColors® fra Archromas er tekstilfarver fra naturen. Tekstilfarverne stammer fra ikke-spiseligt affald fra landbrug- eller urteindustrien - nøddeskaller, rosmarin, bomuld, appelsiner, roer og palmer. EarthColors®-farvestofferne er fuldt sporbare - fra naturligt affald og til produkt/butik - hele vejen gennem forsyningskæden. 

ETHICAL PACK 

Vores papæsker til forsendelse er FSC certificeret, og Ethical Pack papæske er fremstillet af 100% genbrugsmateriale, hvilket gør pappet lidt mere blødt i kvaliteten. Papæsken er produceret i Danmark. Læs mere om Ethical Pack på forsendelsesæskers låg.

FSC®

FSC (Forest Stewardship Council®) er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug i verden. FSC sikrer, at træ kommer fra bæredygtigt drevne skove og andre ansvarlige kilder som f.eks. genbrug.
En FSC-certificeret skov skal leve op til høje krav til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig skovdrift. Det betyder, at man med FSC er med til at passe på skovene for nuværende og fremtidige generationer, og de mennesker og dyr, som bor i dem. Se efter vores FSC-mærkede produkter (FSC® N003303)

GOTS

GOTS (The Global Organic Textile Standard) er et globalt miljømærke med de højeste standarder. GOTS certificering sikrer en miljømæssig og social ansvarlig produktion gennem hele forsyningskæden og er en standard for økologiske fibre til tøj og tekstiler. GOTS fører kontrol med indholdsstoffer fra produktion, høst af råvarer, selve forarbejdningen og produktionsforholdende for de ansatte til det færdige produkt. 

GOTS findes i to produktmærkninger:

1. Mere end eller lig med 95% certificerede økologiske fibre og mindre end eller lige med 5% ikke-økologiske naturlige eller syntetiske fibre.

2. Mere end eller lig med 70% certificerede økologiske fibre, men højst 10% syntetiske fibre (dog op til 25% for sportstøj, leggings og strømper)

Når du vælger et produkt, der er GOTS certificeret, er du med til at mindske miljøbelastningen og sikre en social ansvarlig produktion, der skal opfylde en række sociale kriterier for, at der kan opnås en GOTS certificering.

OEKO-TEX   

OEKO-TEX® certificering findes i flere forskellige mærkninger og har som mange tror ikke noget at gøre med økologi. Fibrene er dyrket konventionelt og til slut testet for en mindre del af de hundreder af kemikalier, der anvendes i dyrkning og forarbejdning af tekstiler:

OEKO-TEX® Standard 100
OEKO-TEX® Standard 100 er en certificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er eller mistænkes for at kunne være skadelige for vores helbred. 

Made in Green by OEKO-TEX®
Made in Green by OEKO-TEX® er også en certificering, der ligesom OEKO-TEX® standard 100 stiller krav til indholdet af sundhedsskadelige kemikalier i produkterne, men Made in Green stiller derudover krav til blandt andet miljø og arbejdsforhold i tekstilproduktionen. Made in Green by OEKO-TEX® mærket tillader gennemsigtighed, idet der på mærket oplyses test nr. og QR kode, hvor produktionsprocessen kan spores.

STeP by OEKO-TEX®
STeP by OEKO-TEX® (Sustainable Textile Production) er en certificering for produktionsvirksomheder verden over. En STeP certificering opnås ved vurdering af miljøvenlige teknologier til produktion, fair arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladserne.

SVANEMÆRKET  

Svanemærket (Nordic Ecolabel) er det officielle nordiske miljømærke. Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Svanemærket stiller skrappe miljøkrav. Der er fokus på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs. Dette fokus er til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer.

For at et produkt eller en serviceydelse må bære Svanemærket eller EU-blomsten er der en omfattende certificeringsproces. Her sikrer dokumentation og kontrol, at det lever op til de fastsatte krav. 

Når du vælger et produkt med Svanemærket eller EU-blomsten, er du med til at mindske miljøbelastningen - og uanset hvilket produkt du vælger, kan du være sikker på, at det er blandt de miljømæssige bedste i deres kategori.